De Club

Wat is BKC?

BKC is de enige echte Bressiaanse korfbalclub. Een vereniging waar het korfballen natuurlijk op de eerste plaats staat. Maar naast korfballen is de gezelligheid en de ‘leute’ ontzettend belangrijk. En korfbal en gezelligheid gaan heel goed samen.

BKC is geen grote vereniging, maar wel een bloeiende vereniging. Iedereen kent iedereen. Naast het korfballen worden er veel dingen georganiseerd voor de leden. Zo is er het kamp wat om het jaar weer een groot feest is. Er is het familietoernooi als afsluiting van het veldseizoen, er is een oliebollentoernooi in de winter, Sinterklaas komt ieder jaar langs, er zijn barbecue- en gourmetavonden, er worden wafelacties en oliebollenacties georganiseerd! Kortom: de sfeer zit er goed in bij BKC.
Naast de goede sfeer probeert BKC ook actief leden te werven, door onder andere de schoolkorfballessen te organiseren.

Op dit moment heeft BKC 7 teams in de kompetitie. Daarnaast zijn er kinderen van 3 t/m 6 jaar die in de KangoeroeKlup zitten. Alle teams trainen 1x per week in Sporthal Scheldeveste (nov. t/m maart) en op het korfbalveld op Sportpark Baersande (sept. t/m oktober en april t/m juni). De Kangoeroe’s trainen dan 1x per 14 dagen in de gymzaal en het korfbalveld op Baersande.

Wedstrijden worden vrijwel altijd op de zaterdag gespeeld. De ene keer een thuiswedstrijd, de andere keer een uitwedstrijd. De thuiswedstrijden worden afgewerkt op het veld van sportpark Baersande of in sporthal Scheldeveste. Ook de trainingen worden hier gegeven. Uitwedstrijden zijn bijna altijd in Zeeland. Tijdens de thuiswedstrijden is het altijd erg gezellig. Ook langs de lijn, waar altijd gesupporterd wordt door niet-spelende leden, door ouders, familie, vrienden, bekenden en door vaste supporters. En natuurlijk ook na de wedstrijden is het erg gezellig. De kantines op het veld en in de sporthal worden dan druk bezocht.

Kom gerust eens kijken en sfeer proeven bij BKC. Je kunt vrijblijvend eens mee trainen, je kunt eens naar de wedstrijden komen kijken. En dan zul je merken dat korfbal, of je nu oud of jong bent, zeker iets voor jou is!

Wat was BKC?

Op 1 mei 1930 werd in Breskens een korfbalclub opgericht als onderdeel van de Van Melle Sport Vereniging (VMSV). Wanneer de korfbalclub de naam BKC kreeg is niet precies bekend maar het moet voor 1940 geweest zijn. De clubkleuren van BKC waren in de eerste 32 jaren oranje en zwart maar rond 1962 veranderden de clubkleuren in de huidige kleuren: zwart en rood.

Tot 1960 heeft BKC jaren gekend dat er maar slechts een team uitkwam in de competitie. In de jaren 1960 en 1961 waren er zelfs zo weinig spelers dat BKC niet deel kon nemen aan de competitie. Daarna bloeide de club gelukkig weer op en werden er, naast het spelen van competitiewedstrijden, nog vele andere activiteiten georganiseerd. Zo werd er in 1970 voor het eerst oud papier opgehaald.

In 1981 kwamen er plannen voor een eigen clubhuis op sportpark Baersande en in 1982 werden deze plannen gerealiseerd. Een groep afgevaardigde BKC-ers kocht in Groningen een oud schoollokaal op dat omgetoverd werd tot het unieke Klup’uus. Dit clubhuis heeft ruim 20 jaar dienst gedaan maar was toch aan vervanging toe. In 1994 werd begonnen met de bouw van een nieuw onderkomen, genaamd ‘t Middenvak. De opening van ‘t Middenvak op 16 september 1995, opgeluisterd door parachutisten en een optreden van muziekvereniging Breskens-Groede, werd gelijktijdig gevierd met het 65-jarig bestaan van de club. Intussen heeft BKC zijn 75-jarig jubileum er ook al op zitten. In 2005 werd dit gevierd met een heleboel extra activiteiten. Het hoogtepunt: de feestavond in de speciaal daarvoor opgezette feesttent naast de kantine.